Pillangók, lányok, rigók...

Az elmúlt fél évünk a termékenységé, letisztulásé, összehangolódásé...stabilizálódott a HMB mag  - igazi Magyar Zenei Válogatottá alakult, mindenki a maga „szerén” egyedülálló dolgot - és egyedülálló módon - csinál. Logónk is varázsolódott, lemezünk is megjelent, felléptünk a Nemzeti Színházban és sok más izgalmas és pár teljességgel értelmetlen helyen, hol tömegek előtt, hol néhány lelkes cimborának, időnként többezer légy társaságában.

Logótörténet: olyan jelképet szerettem volna, ami az újjászületést, a megújulást jelképezi, viszont nem aktuális sem időben, sem térben, egy egyetemes jelkép….így került a képbe a Hórusz szeme, mely a megújulás ikonja. Szabó J. Gergely készített el egy monogrammikus képet, beleszőve a H és M betűket. Fontos volt az is, hogy a logó látványa által keltett érzetek ne iduljanak el egyetlen zenei stílus adta kényszerpályán sem, ne legyen se népi, se hiphoppos, se metálos, se verses. A jelkép befogadó legyen, a szó legjobb értelmében. Két értéket biztosan képviselni szeretnék a zenekarommal: az életigenlést és a teljes művészeti függetlenséget stílusoktól, politikától, brandektől, mainstreamektől és egyéb múlandó ügyektől.

A dalok az emberségről, a szerelemről, a szabadságról és a rigókról szólnak. A zenekar minden tagját támogatom abban, hogy egy randevú a kedvessel,  a családi együttlét, egy gyerkőc jövetele elsőbbséget élvez, mindenek felett áll. A Hoppál Mihály Band egy szerelem és gyermek párti zenekar. Többen kérdezték milyen ennyi lánnyal zenélni? Nos, profik és maximalisták, és még két dolog  jellemzi őket: a lányok közül valaki mindig fázik, legyen bármilyen az idő, illetve valaki mindig pisil, így nemcsak muzikalitásban, hanem veseműködésben is ott vagyunk Európa élmezőnyében...   

Megjelent egy kislemezünk is. Zenekari fotósunk, azaz szerelmetes feleségem,  Edit ötletére –  természettudományos múltját aktivizálva – egy önfeledt, közös brainstorming után megszületett a lemez címe is: Pillangóhatás. Pillangóhatás, mint tudományos fogalom, mint jelenség, mint folyamat, ahol az apró dolgok is kihatással lehetnek, vannak a végeredményre, kis túlzással a kolibri egyetlen szárnycsapása is képes egy olyan esemény- és cselekménysort elindítani melynek végén a tigris végtére is éhen marad.

Tudatos építkezés mellett, ezer apró pillangó-szárnycsapás keltette eseménysor jutatott el minket eddig a kislemezig. Kellett hozzá sok figyelem, szerencse, munka, bátorság és kreativitás, sorsszerű és szervezett találkozások egész sora, rengeteg hullám tulajdonságú fizikai jelenség, fény, hang, szín, villanás, mindenből egy kicsi, amikből végül zene születik.

Budapest, 2015. június 18.